U prostorijama Gimnazije Ljubuški održan sastanak za projekt Sajam srednjih škola-mostovi prijateljstva 2015.

Napisao/la  HMS
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu projekta „Sajam srednjih škola-mostovi prijateljstva 2015″ jučer je u prostorijama Gimnazije Ljubuški održan sastanak direktora Gimnazije Ljubuški, profesora politike i gospodarstva i članova Vijeća mladih Grada Mostara.


Kako je priopćeno iz Vijeća mladih Mostara, sastanak je poslužio za dogovor o planovima i aktivnostima navedenog projekta, odnosno konkretno o realizaciji kviza „Obrazovanje bez diskriminacije”.


Inače, Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat „ Sajam srednjih škola- mostovi prijateljstva 2015″ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost”, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).


Osnovni cilj projekta “Sajam srednjih škola- mostovi prijateljstva 2015″ jeste promovirati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.


Aktivnosti projekta “Sajam srednjih škola- mostovi prijateljstva” će trajati do 1. prosinca ove godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje, stoji u priopćenju.

Pročitano 6550 puta