U prostorijama Gimnazije Ljubuški održan sastanak u sklopu projekta Sajam Srednjih Škola - Mostovi prijateljstva 2015.

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U prostorijama Gimnazije Ljubuški 15.09.2015. godine sa početkom u 10 sati i 30 minuta održan je  sastanak ravnatelja u sklopu projekta „Sajam Srednjih Škola  - Mostovi prijateljstva 2015„. Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a, predstavnici Grada Mostara, predstavnici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, predstavnici  Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo, predstavnici Vijeća Mladih Grada Mostara te ravnatelji srednjih škola Grada Mostara, Ljubuškog i Širokog Brijega.


Osnovni cilj sastanka bio je upoznavanje ravnatelja o aktivnostima sajma koji će biti održan od 16.11.2015.-20.11.2015. godine. Nakon radnog sastanka nazočni su se upoznali s kapacitetom Gimnazije Ljubuški  te su posjetili muzej na Humcu. Muzej ima arheološku i numizmatičku zbirku, lapidarij, sakralnu zbirku i etnološki odjel. U njemu se nalazi glasovita Humačka ploča iz XII. stoljeća – vjerojatno najstariji srednjovjekovni natpis u BiH.


Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekt „Sajam Srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015.„ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).


Osnovni cilj projekta „Sajam srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015„  je promovirati  suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve  u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta Dijalog za budućnost će trajati do 31. prosinca 2015. godine, a provodit će se kroz kulturu, obrazovanje i mlade.

Pročitano 6507 puta