Pedagoški kutak

Napisao/la

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje je, u razdoblju od 2.4.- 25.5.2018. godine, realizirala glavno istraživanje PISA 2018 (Programme for International Student Assessment), u kojemu je sudjelovalo oko 7000 petnaestogodišnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Napisao/la

Tijekom mjeseca travnja i svibnja ove godine Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH i uzorkovanim školama će provesti glavno PISA 2018 istraživanje. PISA je međunarodno istraživanje i predstavlja procjenu znanja i vještina petnaestogodišnjih učenika iz čitalačke pismenosti, matematičke pismenosti i prirodoslovne pismenosti.

Napisao/la

Dana 10. svibnja 2017. godine u našoj školi održano je probno PISA testiranje učenika. Testiranju su nazočila 52 učenika I razreda, a realizirano je u dvije sesije u trajanju od 9 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Aktivnosti organizacije i testiranja su prošle u najboljem svjetlu zahvaljujući  PISA školskom suradniku za našu školu, voditelju MSI programa Slavenu Tomiću i ravnateljici naše škole, profesorici Andrijani Grgić koja je uspješno kordinirala svim aktivnostima vezenim za PISA testiranje.

Napisao/la

Gimnazija Ljubuški ušla je u probni projekt testiranja PISA 2018.. U tijeku je pripremna faza probnog istraživanja u ciklusu PISA 2018 koje će se provesti u proljeće 2017. godine. Prevode se instrumenti i prateći priručnici i dokumenti koji moraju proći međunarodnu verifikaciju te se vrši plan uzorkovanja škola koje će biti odabrane za sudjelovanje u ciklusu PISA 2018.

Stranica 1 od 3