Foto: Gimnazijalci na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, upriličen je svečani prijem za sudionike završnog natjecanja Ponos domovine, školske godine 2017./2018.


Predsjednica je ovom prilikom ugostila i Ljubuške gimnazijalce, koji su na prošlogodišnjem natjecanju ostvarili zavidne rezultate, osvojivši visoko peto mjesto.
Naši „Ponosi  domovine“, Antonio Bandur i Stipe Petrović , iako su u međuvremenu završili gimnazijsko obrazovanje, rado su se odazvali pozivu Predsjednice i nazočili prijemu, dok se Zvonimir Vištica zbog obaveza na fakultetu nije mogao odazvati.


Mentor, profesor Boro Grgić, i Ravnatelj,  Leopold Mandić,  ističu da su ponosni na uspjeh svojih bivših gimnazijalaca  i ne sumnjaju da će s istim uspjehom nastaviti i završiti fakultete koje su odabrali, Antonio Bandur- FER, Stipe Petrović-Ekonomija i Zvonimir Vištica – Informacijske znanosti.
Također najavljuju da će i ove godine sa novim gimnazijalcima nastupiti na ovom natjecanju, te uvjereni u znanje svojih učenika i prošlogodišnje iskustvo, ponoviti isti, ili ostvariti još bolji rezultat.

Udruga Ponos domovine osnovana je 2009.godine s ciljem njegovanja nacionalnih osjećaja  i identiteta kod mlađih naraštaja. Svake godine organizira se natjecanje u obliku kviza za polaznike srednjoškolskih programa. Provjerava se znanje o Domovinskom ratu i odgoju, hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu, etici, energetskoj  učinkovitosti i slično.

Od školske godine 2016./2017. organizacija kviza je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se u prvom i drugom krugu provodi online, nakon čega slijedi poluzavršnica, koja je prošle godine za škole koje rade po hrvatskom planu i programu u Federaciji BiH održana u  Širokom Brijegu. Gimnazija Ljubuški  na ovom je natjecanju bila najuspješnija.

Nakon toga u Zagrebu je održano finalno natjecanje 13 najboljih ekipa, gdje je Gimnazija Ljubuški zauzela respektabilno peto mjesto.

Finalno natjecanje održano je u travnju prošle godine, u vremenu  dok je Predsjednica bila na službenom putu pa je prijem organiziran naknadno.

 

Pročitano 326 puta