Program socijalizacije s pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Gimnaziji Ljubuški

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PH International (PH)  Program socijalizacije sa pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini  u Gimnaziji Ljubuški.

 

Možemo s ponosom reći da je naša Gimnazija počela s provođenjem projekta Programa socijalizacije s pravom i prevencije maloljetničke delikvencije. Osnovni cilj ovog projekta jeste pomoći svim sudionicima u nastojanjima da ojačaju vladavinu prava i smanje stopu maloljetničke  delikvencije u BiH.

 

CILJEVI:

Smanjenje stope kriminaliteta među mladima, osiguravajući veći stupanj razumijevanja pojma vladavine prava i potrebe njegovog poštivanja te  boljeg upoznavanja sa pravnim pitanjima i institucijama nadležnim za provođenje  zakona;

Ostvarivanje višeg stupnja povjerenja javnosti i mladih po pitanju provođenja zakona;

Pojačano partnerstvo i uspostavljanja novih partnerstava između federalnih i županjskih ministarstava, odnosno  svih institucija koje rade sa mladima na pitanjima vladavine prava.

 

Na jednom od prethodnih sati radili smo Prevenciju trgovine ljudima u  odjelu 2c, poštujući sve epidemiološke mjere, radeći u manjim skupinama.

 

Kroz sljedeće Module, sate, dolazit će i policijski službenik koji će zajedno s pedagogom i profesorom obrađivati teme vezane za maloljetničku delikvenciju, prava učenika, pojave u društvu- ekstremizam, radikalizam itd.

 

Zahvaljujemo Ph Internationalu i Vladi SAD-a (Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provodbu zakona -  Bureau of International  Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL) na ovom projektu i želji za suzbijanjem ovakvih pojava i obrazovanjem mladih ljudi.

Pročitano 348 puta