Gimnazijalci među najuspješnijim ekipama na natjecanju “Ponos domovine” u Zagrebu

Napisao/la  Bubalo Ana | ljportal.com
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U Zagrebu je održano završno natjecanje “Ponos domovine” na kojem su sudjelovali učenici Gimnazije Ljubuški, Stipe Petrović Antonio Bandur i Zvonimir Vištica s mentorom prof. Borom Grgićem te se plasirali među najuspješnije ekipe osvojivši izvrsno peto mjesto u jakoj konkurenciji srednjih škola iz Novog Marofa, Delnica, Sesveta, Vinkovaca, Omiša, Splita, Širokog Brijega i Osijeka.


Na njihov rezultat, posebno je ponosan ravnatelj Leopold Mandić jer je ovo veliki uspjeh Gimnazije Ljubuški te smatra da je to neki način bilo prvenstvo srednjih škola koje se temelji na znanju, prvenstveno iz poznavanja hrvatske povijesti, jezika, kulture i općeg znanja.

„Izvrstan rezultat naših učenika je plod sustavnog rada svih profesora Gimnazije i ovaj uspjeh tim je veći jer su škole bolje plasirane od ljubuške Gimnazije imale višegodišnje iskustvo na ovom natjecanju“ , kazao je mentor prof. Boro Grgić koji je također ponosan na uspjeh učenika Gimnazije Ljubuški.

Osim kviza znanja koji je se sastojao od 50 pitanja učenici su izrađivali i projektni zadatak te se natjecali u vojničkom poligonu, sprintu, streljaštvu, skoku u dalj, biciklističkom poligonu i pikadu .

Svi učenici i mentori bili su smješteni na policijskoj akademiji u Zagrebu, a dodjela nagrada održana je na Oltaru domovine na Medvedgradu uz nastup pjevačkog zbora gimnazije Sesvete, kuburaša ban Josip Jelačić iz Zaprešića, Sesvetskih mažoretkinja i Mirka Švende Žige. Prigodne nagrade učenicima i profesorima uručila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić te izaslanica ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića .

Prilikom trodnevnog boravka u Zagrebu učenici su prisustvovali izložbi Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost u Muzeju za umjetnost i obrt, zatim razgledavali riznicu zagrebačke katedrale koja skriva stoljetne tajne zagrebačke prvostolnice i njezinih biskupa i nadbiskupa te uživali u Histrionskom domu na predstavi Sarmica autora Milana Grgića.

Pročitano 1335 puta