Gimnazijalci najbolji na kvizu Ponos domovine

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na polufinalnom natjecanju “Ponos domovine” koju istoimena udruga iz Zagreba organizira i ove godine, u amfiteatru Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu održano je završno natjecanje za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i nastavnom planu i programu.

Sa završnoga bh natjecanja dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine izborile su nastup na finalnom natjecanju u Zagrebu, prenosi Radio Široki Brijeg.

Prvo mjesto osvojili su Stipe Petrović, Antonio Bandur i Zvonimir Vištica, učenici Gimnazije Ljubuški kojima je bio mentor rof. Boro Grgić, dok je drugo mjesto pripalo učenicima Srednje strukovne škole Široki Brijeg, a treće mjesto osvojili su učenici KŠC Don Bosco iz Žepča.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz Županije Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske županije i Žepča.Kao i proteklih godina pokrovitelj cjelokupnoga natjecanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a u sportskom dijelu Hrvatski olimpijski odbor.


Finalno natjecanje održat će se od 26. do 28. travnja u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Autor: Ljubuški portal | ljportal.com

Pročitano 2880 puta