Održano predavanje na temu "Prevencija ovisnosti"

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U Gimnaziji Ljubuški nastavljeno je provođenje modula "PhInternationala", programa Socijalizacije s pravom, sa svrhom borbe protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbe zakona.

 

Predavač s temom 'Prevencija ovisnosti' bio je gosp. Slaven Šutalo, policijski službenik PU Grude, ml. inspektor, a predavanja su slušali učenici 2c razreda.

IMG_20210127_101702.jpg

 

Učenici su imali priliku čuti iskustva policajaca, ona s terena, a iz prve ruke su dobili uvid u složenost pojma ovisnosti i svih tereta koja ona uza se veže.

Policijski službenik je više puta naglasio ozbiljnost problema ovisnosti i ukazao na posljedice i zamke upadanja u iste.

Učenici su zanimljivim odgovorima i konstruktivnim zaključcima sudjelovali u ovom iznimno sadržajnom predavanju i naučili  su mnogo korisnih stvari.

Cilj predavanja prvenstveno je poticaj na prepoznavanje opasnosti ovisnosti, razvijanje zdravog stava i odlučnosti u neprihvaćanju ovisnosti kao nečega 'normalnoga' i pomodnog kao i suočavanje sa stvarnim doživljajima i iskustvima ovisnika i svih fizioloških i psiholoških posljedica koje ovisnosti donose.

Ovisnost je ozbiljan društveni problem, ne samo među mlađim društvenim skupinama već općenito u cijelom društvenom okruženju, bez obzira na dob. Samo razgovorom i zdravom suradnjom možemo pomoći našim mladima u ustrajnosti očuvanja zdravih navika, izgrađivanju svog identiteta i odrastanju u samopouzdane i nepokolebljive ljude, ljude koji će znati donositi važne životne odluke, ali isto tako one koji će znati reći ne ovisnostima bilo koje vrste.

IMG_20210127_100614.jpg

Hvala našem policijskom službeniku na zanimljivom i profesionalnom predavanju, kao i našim učenicima na pozornosti i sudjelovanju!

Pročitano 630 puta