Deseto izdanje popularnog kviza "Ljupko" [Najava]

Napisao/la  www.iks-portal.info
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Popularni "Ljupko" - kviz znanja iz opće kulture održat će se i ove godine u polivalentnoj dvorani ljubuške Gimnazije,a na njemu će se natjecati učenici iz sedam srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.

 

Da se malo podsjetimo, sve je počelo na četvrtom sajmu ideja Volontiraj-kreditiraj koji je održan u Sarajevu, u listopadu 2010. godine. Od ukupno 110 škola iz 54 grada iz BiH, koje su sudjelovale na tom svojevrsnom natjecanju, učenici ljubuške Gimnazije projektom “Kvisko-kviz znanja iz opće kulture”, bili su najbolji. Njihova ideja zaživjela je upravo u njihovoj školi, gdje se održava evo već desetu godinu za redom pod nazivom „Kviz znanja iz opće kulture Ljupko“.

Kako je za naš portal rekao ravnatelja Leopold Mandić, svaku školu predstavlja dvoje učenika koji se nakon testiranja pokažu najboljima. U ljubuškoj Gimnaziji na testiranje se javi dvadesetak učenika, potom se izabere njih pet, a onda i najboljih dvoje koji predstavljaju školu.

Prošle godine prvo mjesto pripalo je domaćinu, Gimnaziji Ljubuški, dok su drugo mjesto zauzeli učenici Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, a treći su bili učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja.

Kako je već praksa, u glazbenom i zabavnom dijelu nastupiti će učenici ljubuške Gimnazije, a prije natjecateljskog dijela bit će otpjevana pjesma, zapravo himna ovog kviza, „Ljubuški u meni pjesma“,.

Natjecanje će se ove godine održat u srijedu, 4. ožujka 2020. godine s početkom u 11 sati.

Pročitano 414 puta