Održana biciklijada od Gimnazije do slapova Kravice - foto

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U organizaciji Roditeljskog vijeća Gimnazije Ljubuški i suradnji s Biciklističkim klubom Ljubuški održana biciklijada od Gimnazije do slapova Kravice. Biciklijada je održana za djecu srednjoškolskog uzrasta.U organizaciji Roditeljskog vijeća Gimnazije Ljubuški i suradnji s Biciklističkim klubom Ljubuški održana biciklijada od Gimnazije do slapova Kravice. Biciklijada je održana za djecu srednjoškolskog uzrasta.


Prema riječima Klementine Rupčić, predsjednice Roditeljskog vijeća Gimnazije Ljubuški koje je potaknulo aktivnosti, izazov i cilj im je bio da djecu odvoje od ekrana. Budući da su ovom biciklijadom učenike uspjeli potaknuti na višesatno druženje i rekreiranje u prirodi s vršnjacima, samim time smatraju da su u projektu uspjeli.

Ovo je bila završna aktivnost projekta “Od nabave stalaka za bicikle do biciklijade” tijekom koje je održano niz aktivnosti za gimnazijalce u Ljubuškom. Na inicijativu Roditeljskog vijeća, a uz podršku v.d. ravnatelja Leopolda Mandića, projekt je zamišljen kao poticaj djeci na usvajanje zdravih navika kretanja i prehrane, poticanje ekološke svijesti i svijesti o pogodnosti Ljubuškog kao biciklističkog potencijala.
U veljači je održano predavanje o zdravoj prehrani na temu “Poremećaj prehrane kod adolescenata”. Na predavanju o posljedicama nezdrave ishrane i razvoju zdravih navika govorile su prim. dr. Željka Bilinovac, pedijatar dijabetolog – endokrinolog i mag. psihologije Ivana Granić Galić.

Kao rezultat projekta kupljeni su stalci za bicikle i postavljeni oko zgrade Gimnazije, tako da je djeci koja planiraju dolaziti u školu omogućeno da njihov bicikl za vrijeme školskih obaveza bude na sigurnom. Proveden je i kreativni natječaj za izradu plakata za biciklijadu pod vodstvom prof. Tamare Herceg, a ilustracija Simone Barišić, kao najbolji uradak tog natječaja je poslužila kao podloga za izradu plakata.

„Zahvaljujemo na suradnji Gimnaziji Ljubuški i ravnatelju škole Leopoldu Mandiću te na profesionalnosti Biciklističkom klubu Ljubuški,  zatim veliko hvala sponzorima Karliko d.o.o., Namex i JP Parkovi d.o.o., Policijskoj upravi Ljubuški te obitelji Joze Mandića gdje se održala roštiljada nakon biciklijade. Unatoč sitnim kvarovima na samom početku, koji su brzo sanirani, i usprkos uzbrdicama, sva su se djeca uspjela dovesti  do kraja“, kazali su iz Roditeljskog vijeća Gimnazije Ljubuški .


FOTOGALERIJA

Pročitano 740 puta