Ljubuški učenici proslavili Međunarodni dan srednjoškolaca

Napisao/la  Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Učenici Gimnazije i Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški danas su obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca.

 

Sve su sami organizirali, a svoj dan su proslavili kako i priliči – uz skraćene sate, te sportske aktivnosti i nadmetanja sa svojim profesorima i vršnjacima u športskoj dvorani.

 

Navijali su mnogi s tribina za svoje favorite, bilo je puno smijeha i zabave te su na ovaj način ljubuški srednjoškolci proslavili svoju mladost.

 

Sportski program je počeo utakmicom između profesora Gimnazije Ljubuški i njihovih učenika, a ovaj put su gimnazijalci svojim profesorima održali nogometnu lekciju. Na kraju je završilo 5-2 za učenike, no treba odati počast i profesorima Gimnazije, dobro su se držali na terenu iako su protiv sebe imali puno rastrčanije i poletnije učenike. Imali su profesori i malo sportske nesreće, u drugom poluvremenu su pogodili par stativa, tako da je rezultat za njih komotno mogao biti povoljniji, no na kraju je pošteno da su na svoj dan slavili upravo srednjoškolci.

 

Nakon utakmice između gimnazijalaca i njihovih profesora, uslijedio je nogometni meč između „strukovnjaka“ i „gimnazijalaca“, a slavili su učenici Gimnazije nakon velikog preokreta. Bilo je 2-0 za „strukovnjake“ u jednom trenutku, no „gimnazijalci“ se u finišu utakmice vraćaju na 2-2 što je bio konačni rezultat regularnog dijela utakmice. U ruletu penala spretniji i sretniji su bili „gimnazijalci“ koji su tako, nakon pobjede nad svojim profesorima, upisali i pobjedu protiv svojih vršnjaka iz Srednje strukovne škole.

 

Nakon toga je uslijedila rukometna utakmica između „gimnazijalaca“ i „strukovnjaka“, a i ovu utakmicu je pratio velik broj navijača. Školarci, ali i njihovi profesori, su zdušno s tribina navijali za svoje favorite, a na kraju ove utakmice slavili su „gimnazijalci“ rezultatom 25-22.

 

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u svim dijelovima svijeta 17. studenog kada se predstavlja važnost srednjoškolaca, kao budućih nositelja kompletnog društva.

 

Ovaj dan je uspostavljen kao uspomena na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. godine, strijeljani bez suđenja.

Pročitano 859 puta