Antonija Kežić pobjednica manifestacije “Ljubuški u meni pjesma”

Napisao/la  Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

„Dok pogled s kule oči ljubi, dok mi ova rijeka pruža osvježenje, a stari orah hlad i dok hodam putićima s tisuću uspomena, znam – ovo je moj grad i moj dom“.

Stihovi su ovo iz pjesme “Ljubuški, moj grad i moj dom“ koju je napisala Antonija Kežić, učenica drugog razreda Gimnazije.

Kao nagradu za prvo mjesto, Antonija je dobila i prigodnu nagradu, a njezina pjesma će biti objavljena i u časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja „Motrišta“.

Tako će mlada Antonija uskoro postati i objavljivana pjesnikinja.

Manifestaciju „Ljubuški u meni pjesma“ zajedno su organizirali Gimnazija Ljubuški i Javna ustanova „kulturno-športski centar Ljubuški“. Manifestacije je održana u polivalentnoj dvorani Gimnazije Ljubuški.

Pored Antonije, svoje pjesme danas su predstavili i drugi mladi ljubuški pjesnici.

Recitirali su svoja djela pred publikom i tročlanim stručnim povjerenstvom u sastavu prof. Mate Grbavac, prof. Ivan Barišić i prof. Antonela Rozić Vrankić.

Petar Brbor je pročitao svoju pjesmu „I sve dok sam živ – Ljubuški“, Barbara Bunoza je predstavila svoje stihove pod nazivom „Moj Ljubuški“, Danijel Čuljak i Mateo Luburić su izrecitirali djelo pod nazivom „Pogled na Ljubuški“, a Laura Bebek je izvela pjesmu „U gradu Ljubuškom“. Pjesmu autorice Petre Rupčić pod nazivom „Grad u noći“ interpretirala je Kristina Jurčić.

U stankama između recitacija program su glazbenim brojevima obogatili učenici Glazbene škole Ljubuški.

Kako navode organizatori, manifestacija „Ljubuški u meni pjesma“ namijenjena je učenicima srednjih škola s područja Grada Ljubuškog, na kojoj isti pjesmom čestitaju gradu rođendan. Budući da je ove godine zbog pandemije koronavirusa izostao tradicionalni program obilježavanja Dana Grada u veljači ove godine, ova manifestacija je tek sada održana.

Za lijepe želje nikada nije kasno pa su ljubuški srednjoškolci ovom prigodom uputili rođendansku čestitku gradu, naveli su organizatori.

Pročitano 1788 puta