Učenici Gimazije Ljubuški drugi na natjecanju “Ponos domovine"

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Polufinale manifestacije “Ponos Domovine”, znanjem i igrom na ponos Domovini, održana je u subotu u Grudama. Srednja škola Antuna Branka Šimića bila je domaćin događaja.Radi se o srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera, usmjerenog jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih djelatnosti, prenose Grude.com.

U ovu priču smo se uključili prije nekoliko godina i podržali je. Hvala svim prosvjetnim djelatnicima koji su podržali njeno održavanje i hvala svima na sudjelovanju. Kao što je rekao ravnatelj Mladen Leko: Svi ste pobjednici! Bez obzira tko će 3. rujna završiti u finalu u Zagrebu, poručila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH-a Ružica Mikulić.

Pobjedu na natjecanju odnijeli su učenici Srednje strukovne škole, ekipa “Ajduci” u sastavu Tomislav Radoš, Robert Kraljević, Filip Kraljević s mentorom profesorom Markom Marušićem.

grude-ponos-domovine-2.pngDrugo mjesto pripalo je ekipi “Pacta Conventa” koju čine učenici Gimazije Ljubuški Petar Bunoza, Marin Petrović i Fran Pavlović. A mentor ovoj ekipi bio je profesor Boro Grgić.

Natjecanje je zbog situacije s koronavirusom bilo upitno, a zbog toga i održavanja državne mature neke ekipe su odustale, ali ipak s pet ekipa natjecanje se održalo. Ekipe “Ajduka” i “Pacta Conventa” idu u finale koje bi se, ako to okolnosti dopuste, trebalo održati u rujnu u Zagrebu.

Pročitano 4028 puta