Gimnazija Ljubuški bila domaćin manifestacije "Mladi i europsko kulturno naslijeđe" [foto]

Napisao/la  iks-portal.info
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta u Zapadnohercegovačkoj županiji upriličena je manifestacija „Dani europskog naslijeđa 2019.“. Ljubuški je bio domaćin posljednjeg dana manifestacije, u okviru koje su sudionici posjetili muzej i galeriju umjetnina „Majka“ u Samostanu sv. Ante na Humcu, Vinograd Nuić i Vodopad Kravice te potom  sudjelovali i na predavanjima s prigodnim temama promoviranja kulturnog naslijeđa Ljubuškog i Zapadnohercegovačke županije.

Paralelno s naprijed navedenim upriličena je i manifestacija „Mladi i europsko kulturno naslijeđe“, u okviru koje su nagrađeni literarni, likovni i video radovi učenika osnovnih i srednjih škola.

Gimnazija Ljubuški, na čelu s ravnateljom prof. Leopoldom Mandićem, bila je domaćin posljednjeg dana manifestacije, u okviru koje je upriličeno prezentiranje nagrađenih video radova.

Gimnazijalci su, u ulozi domaćina, za goste – učenike i nastavnike iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, izuzev prezentacije video radova, pripremili zabavan i poučan program, čemu je prethodio posjet brojnim ljubuškim prirodnim i kulturnim znamenitostima – muzeju na Humcu, Vodopadu Kravice i dr., a sve je okončano ugodnim druženjem i darovima.

Pročitano 526 puta