Najava: U srijedu u Gimnaziji Ljubuški osmo izdanje kviza znanja "Ljubko"

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Popularni "Ljubko" - kviz znanja iz opće kulture održat će se i ove godine u polivalentnoj dvorani ljubuške Gimnazije,a na njemu će se natjecati učenici iz sedam srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.


Kako nam je rekao vršitelj dužnosti ravnatelja, Leopold Mandić, svaku školu predstavlja dvoje učenika koji se nakon testiranja pokažu najboljima. U ljubuškoj Gimnaziji na testiranje se javi dvadesetak učenika, potom se izabere njih pet, a onda i najboljih dvoje koji predstavljaju školu.


Da se podsjetimo, prošle godine najviše su pokazali Mile Soldo i Tomislav Baković iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, te su ponijeli titulu pobjednika sedmog po redu „Kviza znanja iz opće kulture – Ljupko“.


Do zadnjeg pitanja bilo je neizvjesno tko će osvojiti naslov, a na kraju su se radovali širokobriješki gimnazijalci koji su imali za jedan točan odgovor više od svojih kolega iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Ante Čuture i Silvane Bakule.


Treće mjesto osvojila je Gimnazija Ljubuški koja je imala najveću potporu publike. Navijanje je bilo na razini, čak su se u dvorani gdje se održavalo natjacanje mogli vidjeti i transparenti.


Natjecanje će se ove godine održat u srijedu, 21.veljače, s početkom u 11 sati.

Pročitano 1296 puta