E-škola u našoj Gimnaziji

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Obavljaju se početne pripreme i pokusi za uvođenje e-škole u školskom sustavu Zapadnohercegovačke županije. Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije dalo je suglasnost tvrtki Hera iz Mostara za provedbu pilot projekta e-škole u srednjim školama u drugom polugodištu ove školske godine.

Da bi se projekt e-škole mogao uvesti i primijeniti potrebno je napraviti odgovarajuće pripremne radnje u školama i za početak određena je Gimnazija u Ljubuškom.

U višenamjenskoj školskoj dvorani profesori su upoznati s osnovnim značajkama e-škole, što i kako trebaju raditi, u čemu se sastoje novosti u vođenju školske administracije, dnevnika i drugih isprava.

Radi se o tome da se elektronički vodi i evidentira nastavni proces tako što bi se uvela elektronska razredna knjiga u kojoj bi se kao i u sadašnjem klasičnom dnevniku unosile ocjene i zabilješke uz ocjene, njihovo zaključivanje, evidentirali nastavni sati i izostanci učenika sa školskih sati, nastave, vodile bilješke razrednika o učenicima, pratile izvannastavne aktivnosti i drugo.

Nakon što je upoznato nastavno osoblje, trebat će upoznati i roditeljsko vijeće škole i roditelje tako da roditelji znaju kako će koristiti usluge koje im e-škola nudi, kaže prof. Goran Skoko, ravnatelj Gimnazije u Ljubuškom o pilot-projektu e-škole u školskoj ustanovi kojoj je na čelu.

Roditelji će moći e-mailom ili SMS porukama, u okviru projekta e-škole, a nakon njegovoga uvođenja u škole Zapadnohercegovačke županije, imati uvid u ocjene svoje djece, pratiti izostanke, bilješke i druge podatke.

Pročitano 4791 puta